keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Unelmien Kapkaupunki - osa 2

Jos matkustat Etelä-Afrikkaan, suosittelen ehdottomasti vierailua Kapkaupungissa - ja mielellään pidemmäksi ajaksi kuin kahdeksi päiväksi. Meidän porukalla oli 2,5 päivää aikaa kokea parhain pala Afrikan eteläisintä kaupunkia tarkoituksena kuitenkin olla kiirehtimättä missään. Itselleni tästä mieleen kaikkein parhaiten jäi Pöytävuori.









Pöytävuori on noin 1,5 kilometrin korkuinen vuori, joka on saanut nimensä sen pöytämäisestä muodosta. Vuori on valittu yhdeksi maailman seitsemästä modernista luonnon ihmeestä. Ihmeet ovat siis kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, jotka on valittu maailmanlaajuisella äänestyksellä, jonka järjesti sveitsiläinen yritys New Open World Corporation vuonna 2007. Lisätietoa luonnon seitsemästä modernista ihmeestä löytyy täältä. Pöytävuorelle voi matkustaa hissillä sekä ylös että alas tai kiivetä vaihtoehtoisesti suuntaan toiseen tai molempiin. Matkaoppaat eivät kerro koko totuutta vuorelle kapuamisesta, hyväkuntoiseltakin kiipeäminen voi kestää yli neljä tuntia ja alastuloon on myös varattava parin tunnin verran aikaa. Hissi on nopeampi vaihtoehto, jolla jopa pyörätuolissa pääsee ylös. Vuorelle lähtiessä kannattaa valita aamu tai päivä, iltapäivällä pilviä alkaa kerääntyä ja näkyvyys kaupunkiin heikkenee. Pilvisenä päivänä ei luonnollisesti vuorelle kannata lähteä lainkaan. Pilvet valuvat illalla vuorta alaspäin ja tätä cloud fallia päästiin todistamaan reissun viimeisenä iltana satamasta käsin -wau! Cloud fallia kutsutaan myös pöytäliinaksi, joka asettuu vuorelle (pöydälle). Cloud fall myös täällä.











Tämän postauksen kuvista suurensuuri kiitos kuuluu Katarina Kiltilälle. Katsku harrastaa valokuvausta ja kuvat on otettu Canon EOS 60D:llä. Itselläni iPhone oli kuolleena kyseisenä päivänä enkä saanut otettua omia (laadukkaita 4S-kuvia :) ) lainkaan Pöytävuori-biitsipäivänä. Joten kiitos Katsku! Katsku kirjoittaa muuten omaa reissublogiaan täällä. Kannattaa tsekata Katskun blogi, jossa on paljon upeita kuvia ja ehkäpä myös erilaisia näkökulmia Afrikasta :)


Clifton Bay


Life is a beach
Kapkaupungin ollessa mieletön rantakaupunki, olihan se itse rantalomakin koettava. Kapkaupungissa on itse asiassa paljon rantoja, joista osa ei ihanteellisesti sovellu uimiseen (kivisiä), osassa vesi on kylmää (ihan ok raikasta hetken totuttelun jälkeen), osa puolestaan soveltuu loistavasti surffaamiseen (leveä rantaviiva ja kohtuu matala vesi). Me otettiin keskustasta taksi rannalle, taksit ovat todella edullisia mutta hinta on sovittava etukäteen, joissakin takseissa on kyllä mittaritkin. Taksikuski suositteli rantaviivan ensimmäistä rantaa, jossa on oikeasti hiekkaranta. Päädyttiin Clifton Beachille, joka oli hyvin pieni ranta tai lahdenpoukama, ja jatkettiin siitä hetken päästä Camps Bayhin, joka on perinteinen, pitkä uimaranta rantakahviloineen ja ravintoloineen. Hiljaisella Clifton Beachilla oli vain muutama jäätelönmyyjä sekä hierontakatos. Camps Bayn rantaravintoloista saa maukasta ruokaa ja saattaa päästä seuraamaan myös erittäin taidokasta katuakrobatiaakin samalla :)

Käyn meidän kolmannen reissupäivän vielä yhdessä postauksessa piakkoin läpi - tulossa on satama-alueen fiilistelyä sekä Nelson Mandelan vankilasaari, Robben Island.

2 kommenttia: