tiistai 25. helmikuuta 2014

Crosstraining pt 6 - valakyykky

Maanantaina aloitettiin uusi viikko taas crosstraining kurssilla. Joka kerta opitaan siis uusi liike, joka on hieman edistyneempi kuin edellinen. Aikaisempia harjoituksia tarvitaan siis seuraavien harjoitusten hyvään suorittamiseen. Eilen opeteltiin tekemään valakyykky ja tämä kyykky oli osana lopputunnin crossitreeniä.

Valakyykky
Liikkeen tarkoitus on treenata jalkoja kyykyn tavoin, mutta koska kädet pitävät tangon ylhäällä liikkeen aikana, on valakyykky tehokas treeni myös hartioille ja erinomainen liike vartalonhallintaan. Kyykky tehdään normaalissa kyykkyasennossa (hartioiden levyinen asento, varpaat ja kantapäät samaan suuntaan, kantapäät ei nouse maasta) ja kädet pitävät tankoa niin sanotussa tempausotteessa vartalon takana - leveässä otteessa (kapeampi, jos liikkuvuus riittää), kyynärpäät sisäänpäin käännettynä ja yläselkä lukittuna tiukaksi. Tanko pysyy paikallaan liikkeen aikana.
Muista siis:
-kyykkystanssi
-suorat kädet
-selkä tiukkana

Valakyykyn alkuasento

Valakyykyn kyykkyasento


Crossitreeni


Vedettiin taas kuuden minuutin treeni jossa valakyykkyjen lisäksi tehtiin askelkyykkyjä lisäpainon kanssa kiertäen sekä boxihyppyjä. Treenin liikkeissä oli hyvä keskittyä tekniikkaan ennemmin kuin hutiloida ohjelmaa nopeasti läpi. Otettiin eka kierroksesta video. Videolla boxihypyt ei ollut mulla ekakierroksella ihan puhtaita, paluuhyppy boxille pitäisi olla nopeampi, mutta idea on selvä :) Tässä taas yksi tehokas treeni, huh!




2 kommenttia: