tiistai 4. helmikuuta 2014

The first days in South Africa

Täällä sitä ollaan, Etelä-Afrikassa, Potchessa, jossa treenataan ja opiskellaan olympiatason huippu-urheilijoiden kanssa rinta rinnan. Tunnistin tänään keihäänheittäjä Antti Ruuskasen, mutta pakko sanoa, ettei sitä muuten paljoa punastele pro-urheilijoiden vieressä, kun oma urheilijoiden tuntemus on melkoisen, sanoisinko heikkoa :D Ihan nolottaa... Myöhemmin sitten saa kuulla, että ketä tulikaan moikattua. Vastaan on tullut myös venäläinen korkeushyppääjä Anna Tsitserova ja norjalainen keihäsmestari Andreas Thorkildsen on kuulemma myös jo täällä treenaamassa... 

Matka Suomesta taittui mukavasti Lontoon kautta, jossa osa porukkaa, minä mukaanlukien, vaihdettiin terminaalia jatkolennolle. Noin kahden tunnin vaihtoaika on kyllä minimi, että ehtii Heathrowssa terminaalien välillä suhaamaan, kun välimatkat ovat pitkiä ja osa taittuu bussilla ja osa junalla. Myöhäisillan pitkä lento Johannesburgiin Lontoosta meni itselläni mukavasti lähes kokonaan unten mailla, heräsin sopivasti aamiaiselle reilu tuntia ennen laskeutumista. Kaikkien matkatavarat tulivat perille ja parin tunnin passintarkastusjonotuksen jälkeen päästiin jatkamaan matkaa kohteeseen eli Potchiin. Kaikki hoitui sujuvasti, saatiin samantien varaamiemme huoneistojen avaimet ja päästiin majoittumaan. Kuitenkin samana iltapäivänä myöhäiseltä lounaalta palatessa mun ja kämppikseni Lindan asunnon ovi oli erikoisrunsaan sateen takia turvonnut niin, ettei se enää auennut. Vaihdettiin ensimmäiseksi yöksi kämppämme samojen omistajien hieman hienomman asuntolan sviittiin.. No, eipä se haitannut mutta väsyneet matkalaiset kyllä nukahtivat eikä juurikaan ehditty huoneesta muuten nauttimaan.. Seuraavana päivänä oman kämppämme ovi oli korjattu ja asetuimme tänne. Ollaan siis eräänlaisessa Guesthousessa tämä kaksi kuukautta, suurin osa kurssilaisista majoittuu tässä samassa hostellissa. Meillä on omat huoneet suihkutiloineen ja yhteinen keittiö, jossa voidaan laittaa ruokaa. Ulkona syöminen on myös kohtuuedullista, annoshintojen ollessa kolmesta eurosta ylöspäin. Lisäksi ihmiset täällä ovat kohteliaita ja mukavia ja kaikki hommat laitetaan aina järjestymään tavalla tai toisella.

Heippa talvi!!


Yhden yön sviittimme


Vastoin odotuksia aurinkoisesta ja lämpimästä Etelä-Afrikasta, Potchessa satoi ensimmäiset pari päivää niin lujaa, ettei ole ainakaan viimeiseen 30 vuoteen sadellut. No, totutaanpa korkeanpaikan ilmaston (ollaan täällä n 1500m korkeudessa) ohueen ilmaan ensin ja ehkä vasta sitten siihen lämpöön... ainakin toivottavasti sitä lämpöäkin vielä tulee ;) Okei, tänään oli jo ihan mukava keli, lämmitti lenkillä ihan kiitettävästi. Itse reagoin ohueen ilmaan lievällä päänsäryllä ja oon sen tähden hieman rauhallisemmin ottanut tän alun, mutta eiköhän kroppa pian ala tänne tottumaan.

Treenarit märkinä sateesta...


Asuntolamme/hostellimme sijainti on mahtava treeniä/koulua ajatellen, matka on noin 100m opiskelu- ja treenipaikoille. Koulu alkaa puolilta päivin ja ennen opiskeluja ehtii kyllä käydä hyvin treenaamassa. Kaksi päivää on nyt opiskeltu ja juttua on tullut muun muassa sykeharjoittelusta, aerobisesta kunnosta, crossfitistä ja hieman myös liiketoiminnasta ja personal trainer konseptien luomisesta käyttäen esimerkkinä Rankkakeikka-konseptia. Joka päivä opiskeluihin kuuluu myös toiminnallista harjoittelua ja treeniä. Tänään käytiin yhdessä hölkkäilemässä ja huomisesta eteenpäin aletaan tutustumaan kunnolla kuntosaliharjoitteluun ja samalla anatomiaan käytännössä. Aikataulujen mukaan lauantaina on tiedossa anatomian tentti, johon olisi hyvä alkaa pikkuhiljaa myös valmistautumaan... Nyt kuitenkin unten maille, huomenna on uusi päivä treenata :)

Mukavaa ja urheilullista viikonjatkoa Suomeen!

HPI - High Performance Institute of Sport -meijän koulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti