sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Unelmien Kapkaupunki - osa 1

Täällä sitä ollaan, takaisin Potchissa. Nähtiin viikonloppuna aivan toinen puoli Etelä-Afrikkaa, kuin mitä tämä meidän urheilullinen kotikylä Potchi ja muutama vilaus Johannesburgista on. Minilomakohteemme Kapkaupunki oli meille hetken loma lomasta, tai koulusta ja rutiineista täällä. Tuulahdus merta, suurkaupunkia, afrikkalaista musiikkia ja tanssia, kaunis satama, mieletön Pöytävuori ja upeat rannat. Pöytävuoren läheisyys Kapkaupungissa tuntuu ja näkyy kaikkialla - suuri komea vuori reunustaa kaupunkia kääntyypä sitä sitten minne tahansa. Vaikututtiin kaikki! Treenaamisen välillä on mukava kirjoitella muustakin, käyn siis reissumme läpi kahdessa tai kolmessa eri postauksessa, aloitan tässä saapumispäivästämme eli viime torstaista.

Kuva: Katarina Kiltilä




Kuva: Katarina Kiltilä

Hotellit ovat Kapkaupungissa kohtuuhintaisia, meidän porukan tytöt yövyttiin Fountains Hotellissa, joka on neljän tähden paikka aivan keskeisellä sijainnilla. Hotelli ei ole aivan meren äärellä, mutta lähellä puolestaan esimerkiksi kaupungin suosituinta katua Long Streetiä sekä Green Market Squarea, josta voi ostaa afrikkalaista käsityötä ja nähdä sekä kuulla paikallista musiikkia ja tanssiesityksiä. Green Marketilla on osattava tingata ja kuulemani mukaan hintaa saa helposti puolet pois alkuperäisestä. Toisaalta osa tuotteista on ennestään jo niin edullisia ja taidokkaita, että mielellään vain tukee paikallisia kädentaitoja tinkaamatta hintaa liaan alas. Löysin Green Marketilta muutamia tuliaisia Suomeen vietäväksi sekä jotain myös itselleni.



Kuva: Katarina Kiltilä


Kapkaupunki tarjoaa kyllä jokaiselle jotain -tämä kuulostaa kliseeltä, mutta suurkaupungissa oli hurjasti mahdollisuuksia, ja moni asia jäi myös kokematta, kun käytännössä meillä oli aikaa vain kaksi ja puoli päivää. Esimerkiksi Hyväntoivonniemi ja niemen kärki Cape Point eli kahden valtameren kohtauspaikka, Afrikan päätepiste ei millään mahtunut aikatauluihimme. Kapkaupunki tarjoaa myös viinitiloja, safarireissuja, yhdeksi parhaimmasta äänestetyn rannan tai rannat surffaukseen myös aloittelijoille, golfmahdollisuuksia ja värikkään yöelämän. Valittiin tähän pidennettyyn viikonloppuun meidän mielestä tärkeimmät kokemukset. Nähtävyyksiä, joissa vierailtiin, olivat siis Pöytävuori ja Robben Island eli vankilasaari, jossa Nelson Mandelaa pidettiin mielipidevankina 18 vuotta. Ensimmäinen päivä kuitenkin kierreltiin kaupunkia fiiliksen mukaan, musta on mahtavaa että reissussa kaikki ei ole niin viimeisen päälle suunniteltua. Kaupunkikierroksella tallattiin muutama tunti, käytiin shoppailemassa Green Market Squarella, päädyttiin kauniiseen puistoon Green Point Parkiin, rannalle ja etsittiin nälkäisinä kahvilaa, jota ei keskusta-aluettä lähimmän rannan kaduilta löytynyt. Lopulta noustiin rantakadulta kaupunkiin päin ja Main Roadilta löytyi tuttujemme suosittelema luomukahvila Nü, joka osui ja upposi proteiinismoothieineen ja raikkaine salaatteineen.













Kapkaupungin suosituimmalla ja myös iltaelämältään vilkkaimmalla kadulla Long Streetillä sijaitsee ravintola Mama Africa, jota suomalaiset tuttavamme olivat suositelleet. Reissumme pojat, Niko ja Pauli olivat järjestäneet meille tytöille yllätyksen ja varanneet ensimmäiselle illalle pöydän tupaten täynnä olleesta ravintolasta. Mama Africa on sisustettu tyylikkääseen afrikkalaishenkeen, siellä kuulee laadukasta afrikkalaista livemusiikkia ja saa syödäkseen perinteisiä herkkuja. Maistoin siellä melko omalaatuista annosta, jossa oli lasagnemainen lihaosuus, riisiä, makeaa kastiketta ja banaania sekä tomaattisilppua. Banaani oli annoksessa kaikkein erikoisin osuus mutta tulipa testattua :) Voin kyllä erittäin lämpimästi suositella Mama Africaa, jos olet menossa Kapkaupunkiin -tilanteesta riippuen tämä paikka on myös ainoa Kapkaupungista, josta saa syödäkseen krokotiiliäkin. Huh! 



Jatkan reissutekstien parissa piakkoin, tulossa postausta muun muassa Pöytävuoresta ja rannoista :) Mukavaa alkavaa viikkoa!!

xxSusa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti