tiistai 29. huhtikuuta 2014

Avaimia tavoitteiden saavuttamiseen

Nyt laitetaan hommat etenemään! Kirjoittelin hetki sitten aarrekartoista, joita askarreltiin meidän PT-kurssin life coaching -osion kevyemmässä osassa. Unelmien ja tavoitteiden visualisointi tavalla tai toisella auttaa monesti selkeyttämään ajatuksia ja sitä kautta myös muistuttaa tavoitteista. Kirjoitin myös, että pelkkä aarrekartan leikkaa-liimaa-unelmoi ei välttämättä riitä: unemat vaativat myös töitä. Niin.

Priorisoi se, mikä johtaa sinua lähemmäksi kohti tavoitetta.
Sinulla voi olla useita tavoitteita yhtä aikaa. Uusi kroppa, uusi työ, opiskelupaikka, uuden kielen opiskelu, mitä tahansa. Se on ihan hyvä, mutta parhaaseen tulokseen pääset, kun valitset niistä yhden tai kaksi, joita (ainakin pääasiassa) tavoittelet kerralla. Ihmisen mieleen ei kerralla mahdu paljon, ja etenkin, kun haastat itseäsi, se on helpompaa, kun kirkkaana mielessä on vain muutama asia. Eikä tukku erilaisia painostavia haasteita. Se, mihin keskityt, kasvaa :)



Jos haluat todella oikeasti, isosti jotain, raivaa pois kaikki mahdollinen, mikä on sen tiellä. 
Joskus se voi olla TV:n sulkeminen, jälkkäristä luopuminen, bileiden väliin jättäminen, negatiiviset ihmiset, joku ostos tai matka, myöhään valvominen tms. Tiedät kyllä. Uhrauksia täytyy tehdä. Ei tekosyitä!



Et näe välttämättä kuin yhden nurkan taakse kerralla.
Välitavoitteita on hyvä olla. Yllätyksiä tulee, et pysty näkemään koko matkaa, tarvitset uskoa ja toisaalta myös rautaista keskittymistä kyseiseen hetkeen.



Tee töitä.
Nyt, kun olet raivannut itsellesi aikaa juuri niille oikeille tavoitteille - mitä tavoitteesi saavuttaminen vaatii? Älä toivo vaan toimi. Jos kompastut, nouse ylös.



Usko itseesi.
Tämä on ehkä se tärkein. Parasta, mitä voit tehdä itsellesi.



Lisäksi
tunne myös itsesi: JOSKUS on OK luovuttaa.
Jos unelmasi on vaikka kirjoittaa kirja tai huiputtaa vuori, ja haave on ollut pitkään ahdistava mörkö, voi olla, että helpottaa, kun vain päästät siitä irti. Kuulostaako hullulta? Elämässä on muutakin hienoa ja mahtavaa juuri sinua varten! Etkä ole looseri, jos tunnustat itsellesi, mikä on tärkeämpää kuin kyseinen unelma.



Joka tapauksessa, nauti myös matkasta


Omia tavoitteitani listailin täällä alkuvuodesta ja niitä on tullut ripotellen myös matkan varrella. Tämä teksti on hyvä muistutus itselleni ja ehkäpä myös sinulle :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti