lauantai 17. toukokuuta 2014

Treenit ulkona pt 1 - etunojapunnerrus ja dipit

Tuntuu että viime päivinä koko Suomi on herännyt eloon, kun aurinko ja kevät ovat kaiken odotuksen jälkeen toden teolla palanneet tänne! Nyt ei ole enää mitään tekosyytä olla lähtemättä lenkille nauttimaan auringosta ja ulkoilmasta. Lenkin ohessa tai vaikka ihan erikseen voi samalla tehdä myös hieman lihaskuntoa ja näin saada vaihtelua perinteiseen hölkkäilyyn / kävelyyn. Tässä muutama liikevinkki, joilla saa yläkroppaa tehokkaasti käyttöön.

Ojentajadippi


Ojentajadipin yläasento


Ojentajadipin ala-asento

Ojentajien treenaamiseen sopii hyvin penkin reuna tai muu kohtuullisen matala kaide. Laskeudu selkä ja peppu tuen lähellä käsien varassa alas siten, että loppuasennossa kyynärpäät ovat noin 90 asteen kulmassa. Tee esimerkiksi 15 toiston sarjoja kolme kappaletta. Tee liikettä vuorotellen etunojapunnerruksen kanssa:

Etunojapunnerrus korokkeelta




Etunojapunnerrus korokkeelta tehtynä keventää taakkaa jonkin verran tuntuen samalla enemmän rintalihaksen yläosassa. Vartalo on tiukkana koko liikkeen ajan. Normaali oteleveys on hieman hartioita leveämpi. Kapeampi oteleveys käsissä käy puolestaan enemmän kolmipäiseen olkalihakseen eli ojentajaan. Tee näitä myös kolme 15 toiston sarjaa.

Kuvissa mallina kanssani ihana Katarina Kiltilä, kuvat otti Jeteki Durbanissa maaliskuussa 2014 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti