lauantai 10. toukokuuta 2014

Ihana, kamala porrastreeni

Suunnattiin tänään aamusta Malminkartanon Jätemäen portaisiin treenaamaan ja pidettiin samalla peukut pystyssä, että sää sallii. Sateinen viikko oli siirtänyt treenejä mutta tänään saatiin viimein porrastreenit vedettyä. Treenikaverina oli ihana Hanna.



Jätemäellä on kuulemani mukaan 426 porrasta. Itse en niitä kyllä laskenut ;) Meidän treeni sisälsi yhden lämmittelykierroksen huipulle hiekkatietä pitkin, toisen lämmittelykierroksen portaat ylös kävellen, kolme tiukkaa nousua pienillä lepohetkillä sekä yhden jäähdyttelevän hitaan nousun. Kuljettiin portaat ylös siis yhteensä viisi kertaa, mikä mun laskujeni mukaan tarkoittaisi 2130 porrasta. Toisaalta nyt huijaan, sillä suurin osa portaista mentiin harpaten kaksi yhdellä askelluksella. Treeni kesti noin 45 minuuttia. Sykkeet olivat korkealla ja voi olla, että huomenna tuntuu etureisissä. Tuonne mennään kyllä uudestaankin! :)




Miksi porrastreeni?
- korkeatehoinen harjoittelu kuluttaa enemmän kaloreita kuin matalampitehoinen (koska kulutus jatkuu tehokkaana vielä treenin jälkeen)
- tehokas intervalli opettaa kehoa polttamaan rasvaa tehokkaammin
- syke nousee erittäin nopeasti ja helposti verrattuna tasamaalla juoksuun
- intervallitreenaaminen parantaa vauhtikestävyyttä eli jaksamista hieman korkeammilla sykkeillä (65-85 % maksimista)

Miten treenaan portaissa?
Porrastreeniä voi tehdä melkein missä tahansa portaissa, lyhyetkin portaat riittävät. Myös Jätemäellä voi treenata lyhyemmällä matkalla tullen aina välillä alas. Treeniin voi yhdistää pientä lihaskuntoa tai tehdä vaikka kuntopiirin. Portaita ei myöskään aina tarvitse juosta ylös perinteiseen tyyliin, voit kokeilla myös:
- tasajalkahyppy
- kikkaus eli hyppääminen yhdellä jalalla
- askellus sivuttain polvennostolla
- portaat pakarajuoksulla
- kaksi ylös, yksi alas
- jne



Porrastreeni sopii hyvin mausteeksi perinteisen lenkkeilyn lisäksi parantamaan kuntoa. Kun hapenotto kehittyy ja välillä haastaa itseään, normilenkki alkaa tuntua entistä helpommalta. Lisäksi, jokainen porras polttaa monta kertaa enemmän kaloreita kuin yksittäinen askel!


Lisää kannattaa tsekata täältä:
Trainer4You-artikkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti