maanantai 5. toukokuuta 2014

Ruokavinkki: ituja, raejuustoa ja jauhelihaa

Heheh, en muutu ruokablogiksi varsinkaan näiden kuvien kera ;) Mutta taas yhdistelin terveellisiä ainesosia, ja jos joku saa näistä uutta ideaa omaan keittiöönsä, niin laitetaan vinkit jakoon.

Tiesitkö tämän mung-pavun iduista?
- itujen hyvät ainesosat ovat elimistöllemme helpompia käyttää kuin normaalien papujen:
- eli C-vitamiini, karoteeni ja B-vitamiini lisääntyvät idättäessä
- myös itujen proteiini on helpompi hyödyntää
- lisäksi kaasujen muodostusta aiheuttavat sivuvaikutukset vähenevät

Mung-pavun ravintoarvo / 100g:
energia 30 kcal
proteiinit 3 g
hiilihydraatit 4 g
kuitu 1, 5 g
rasva 0,2 g
magnesium 21 mg
kalsium 13 mg
rauta 1,7 mg
sinkki 0,4 mg
C-vitamiini 13,2 mg
B-vitamiinit n. 2,5 mg

- vähäkalorisina idut ovat helppo lisä salaatteihin, keittoihin, leivän päälle tai mihin vain mielikuvitus riittää

Kokkailin tänään siis melko tavallisen jauhelihasoossin, mutta lisäsin siihen -ah niin hyviä- mung-pavun ituja. Koko komeus näytti seuraavanlaiselta:



Annos sisältää siis
naudan jauhelihaa 10 %
yrttimausteista Mutti-tomaattimurskaa
mung-pavun ituja
raejuustoa
grillattuja uunivihanneksia

Hiilareita on vähemmän, koska mulla oli tänään lepopäivä. Muuten kaveriksi olisi tarvinnut vähintään ruisleipää tai täysjyväriisiä.

Lähteet:
kasvikset.fi
itujaelo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti