torstai 6. maaliskuuta 2014

Teholiike: ojentajadipit

Esittelen tänään lempiliikkeeni, kun treenataan käsien ojentajia, alleja eli kolmipäistä olkalihasta :) Ilmoitin alkuvuonna treenitavoitteekseni timmit ojentajat, eli aion niiden treenaamiseen kiinnittää erityisen paljon huomiota. Ojentajat tuntuu muutenkin kehittyvän hitaammin kuin niiden vastavaikuttaja eli hauis, en itsekään ole aina kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota. Kauniit käsivarret on kuitenkin tasapainoiset siten, että niitä on treenattu molemmin puolin :) Ojentajiin kannattaa siis satsata! Käytiin viime sunnuntaina Katskun ja Paulin kanssa ottamassa salilla treenikuvia, eli tulossa on muitakin postauksia lempiliikkeistäni. Samaa voin sanoa Paulin ja Katskunkin blogeista - treenivinkkejä kuvineen kannattaa tsekkailla myös heiltä :) Ja kiitos Katskulle taas kuvista!

Kuva: Katarina Kiltilä


Dippi telineessä
Liike tehdään ottamalla käsin tukeva ote telineen kahvoista. Alkuasento on kädet suorana, josta vartaloa lasketaan alaspäin käsien varassa, kyynerpäät vartalon vieressä, kunnes olkavarret ovat vaakatasossa (90-asteen kulma). Toistot tehdään vastuksena oma paino, eli liike on todella tehokas! Mitä suorempana vartalo on, sitä enemmän liike käy ojentajiin - kuvissa mulla jalat ovat sen verran takana, että liike käy hieman myös rintalihakseen. Mitä enemmän siis kallistat ylävartaloa eteenpäin, sitä enemmän liike käy rintaan ojentajien sijasta. Itse ihastuin dippitelineeseen todella vasta täällä Potchissa, ja liike jää varmasti treeniohjelmaani pitkäksi aikaa. Tällä hetkellä teen 10-toiston sarjoja useamman kerran viikossa, vaihdellen jalkojen asentoa. Jossakin vaiheessa liikkeeseen voisi kokeilla myös lisäpainoa...

Tämä liike vaatii hieman punnerrusvoimaa ja mikäli omalla painolla dippaus on liian haastavaa, löytyy monilta saleilta dippikone, jossa voi painopakan avulla valita itselle sopivan vastuksen.

Oikeaoppinen liike, alkuasento kädet vielä suorempina! Tässä taitaa jo treeni tuntua...


Dippi penkiltä 
Tämä on yksi dippivariaatio, jossa on myös hieman lisähaastetta, kun jalat asetetaan toiselle penkille tms tasolle lattian sijaan - ja halutessaan voi käyttää vielä lisäpainoa vastusta tuomassa.
Alkuasento: aseta penkit tms tasot tarpeeksi kauas toisistaan siten, että yllät juuri ja juuri asettamaan jalkasi lisätasolle. 
Liike: Punnerra lisäpaino sylissä kädet vartalon viereltä niin alas, että olkavarret ovat vaakatasossa lattiaan nähden. Peppua dipataan siis suoraan alaspäin. Voit aloittaa liikkeen myös ilman lisäpainoa. Itse vaihtelen painon määrää fiiliksen mukaan, teen 15-toiston sarjoja käsipäivän treenissä. Voin kertoa, että tuntumaa saa kyllä, kun uskaltaa lisätä painoja! :)






Muita kuulumisia Potchista
Meillä oli eilen crossikurssissa taas uusi osa, mutta itse olin vuoteenomana vatsavaivaisena, enkä päässyt treeniä kokeilemaan. Liikkeenä oli RV eli rinnalleveto -  täytyy käydä kuvailemassa liike että saan siitä blogiin matskua kuitenkin pian! Nyt oon taas kunnossa ja tänään normimenoissa mukana, hieman tosin himmaillen vielä. Täällä on satanut nyt tosi paljon, itse en ole lainkaan varautunut viileisiin keleihin ja mikäli säät jatkuu, täytyy käydä shoppailemassa lämpimiä vaatteita! Ei muuten taida olla kovinkaan suuret lämpötilaerot enää Suomeen verrattunakaan kun siellä kuulemma on jo kevät pitkällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti