keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Taikaa tangolla - BarEvolution South Africa

Tehokasta ja vaihtelevaa treeniä taas kerran! Kirjoitin hetki sitten leuanvedon tehokkuudesta - nyt tulee lisää asiaa mutta aivan aiheen vierestä :)



Pelkillä leuanveto- ja dippitangoilla pystyy treenaamaan tosi monipuolisesti. Se nähtiin viimeistään, kun viime viikolla käytiin PT-kurssillamme vierailemassa naapurikaupungissa Klerksdorpissa ihailemassa Barevolution-poikien taitoja. Joskus viime vuoden puolella Suomessakin uutisoitiin Frank Merranosta, joka tekee leuanvetotangolla mieletöntä kehonhallintaa vaativaa koko kropan treeniä. Nämä pojat tekee aika lailla samantyyppistä treeniä ja kuka vain voi mennä heidän kanssaan harjoittelemaan. Pojat ovat perustaneet oman salin ja levittävät juttua koko ajan eteenpäin. Pojat esittelivät meille mielettömiä taitojaan ja tämän jälkeen saimme vielä pienen opetustuokion perusteista. Rankkaa ja etenkin hauskaa oli, vaikka koulun telinevoikkatunneista onkin jo aikaa! ;)


Tanko-coach JP

Tässä kolmen viikon harjoittelun tulos!



Tangolla vaakatasossa pysyminen on mulla vielä kehitysvaiheessa :)

Barevolutionin perusti siis muutama opiskelukaveri Potchefstroomissa. Salille paikka löytyi Klerksdorpista. Pojat vetävät joka päivä erilaisia treenejä keskittyen eri päivinä eri kropan osiin. Treeni tehdään usein kiertoharjoittelumaisesti 6-7 sarjaa, 10 toistoa sarjassa, muistaakseni viisi kierrosta. Kiertoharjoitteluun pääsee mukaan vasta-alkajanakin, kehitystä tapahtuu nopeasti. Treenit kuulostavat todella hc:ltä mutta samalla mielenkiintoisilta! Itse alkeita opetellessa mulla loppui puristusvoima käsistä jossain kohtaa, mutta onneksi treenit olivat niin monipuolisia, että pystyin kokeilemaan vielä muita juttuja vaikka kämmenet olivatkin jo rakoilla.





Luovuutta käyttämällä tangolla voi treenata vaikka mitä - koko ajan voi keksiä lisää harjoitteita. Tankotreenien lisäksi BarEvolutionilla treenataan myös muita juttuja oman kehon painolla...





Kannattaa kokeilla, tankotreeneillä löytyy aivan uusia lihaksia. Treenata voi missä vain ja hauskaa on varmasti!

Taisi Katsku taas nappailla suurimman osan noista mun temppuilukuvista - kiitos! Muutama suttuinen kuva puolestaan ovat mun kännykällä räpsäisemät :)

Tässä vielä mainitsemani Frank Merranon taitoja tangolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti