lauantai 25. tammikuuta 2014

South Africa calling!

Nyt on enää tasan viikko lähtöön personal trainer koulutukseemme Etelä Afrikan Potchefstroomissa ja täytyy sanoa, että pikkuhiljaa alkaa jännittääkin hieman. Ainakin silloin, kun kertoo jollekin aiheesta, tajuaa, että totta, kohta mä olen itsekin siellä! Pidin viikko sitten ystävilleni läksiäisiä, kun ei nyt kahteen kuukauteen tulla näkemään ja sain kerrankin syyn järjestää teemabileet J Tuli leivottua esim. seeprakakkua ja kirahvipipareita. Ihanat ystäväni muistivat mua mm. salmiakilla ja Fazerin Sinisellä, jotka on kyllä kohta jo syöty, mutta toisaalta saamani suojelusenkeliriipus säilyy varmasti matkallakin.

Lomakohde Etelä-Afrikka
Etelä-Afrikka lomakohteena on mitä mahtavin. Upea luonto ja jännittävät safarit, viinikulttuuri ja hyvä ruoka, hyvä keli, ihmiset, kohtuullisen edullinen hintataso. Maa on melkoisen monipuolinen, mahdollisuuksia riittää rantalomasta golfiin ja suurkaupungin sykkeeseen. Kääntöpuolena on kuitenkin muistettava korkea rikollisuusaste ja tässä tullaan siihen, että ainakaan naisena maassa, suuremmissa kaupungeissa etenkään, ei yksin kannata liikkua ja arvoesineet on jätettävä mieluummin kotiin. Niin ja tuo ilmasto: sää on aina miellyttävä, talviaikaan (eli kun meillä täällä pohjolassa on kesä), siellä vain yöt ovat viileämpiä. Nyt siellä siis eletään kesää ja lämpötila huitelee kuulemani mukaan 30-40 celsiuksessa vaikka välillä salamoikin. Joo, oon kyllä lenkkeillyt 30 asteen lämpötilassa, mutta urheilun kannalta miellyttävämpi lämpö olisi hieman päälle 20 C J Okei, vaihdan mä nämä pakkaskelit silti ihan mielihyvin helteisiin hetkeksi!

Itse suuntaamme siis Johannesburgiin, ja siitä noin sadan kilometrin päähän Potchefstroomiin. Kokemisen arvoisia kaupunkeja Etelä-Afrikassa on etenkin Kapkaupunki, joka sijaitsee kauniissa ympäristössä vuorien ja vesistöjen välissä maan eteläosassa. Kapkaupungista löytyy myös pöytävuori, jonka haluaisin matkani aikana nähdä. Toinen ehdoton must olisi Krugerin kansallispuiston safarit, joissa pääsisi näkemään kirahvit, norsut ja leijonat elementissään hieman toisella tapaa kuin Korkeasaaressa… Nyt kun reissaamisesta puhutaan, niin kerran tuonne asti päästään, niin Sambiassa tai Zimbabwessa, eli niiden rajalla, melkoisen lähellä meitä siis (…) olisi Victorian putoukset. Wikipedian mukaan kyseinen putous on 1600 metrin levyinen ja 107 metrin korkuinen nähtävyys, yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista.

(Kuvien lähteet: http://www.insidethegate.com/2012/03/kruger-park-lodge-south-africa-at-its-best/, http://spurwingtourism.com/kruger-park-day-excursions/ ja http://www.wildlifesafari.info/victoria_falls.htm)

Safaribileet

Teemabileistä kun mainitsin, niin tosiaan pienessä yksiössäni järkkäsin juhlat, joissa asuteema oli eläinkuosi, hieman kämppääkin koristelin leopardilla ja leivoin teeman mukaisia herkkuja. Vinkkiä otin täältä, kun googlettamalla löysin aikas kivan blogin ja mielettömän hienosti järkätyt afrikkateemajuhlat! : http://suvisvilla.casablogit.fi/lue/2012/05/afrikkateemajuhlat. Omani olivat hieman pienimuotoisemmat, mutta kiitos vinkeistä Suvisvilla.



Oon kyllä noiden "sporttihiuspantojen" suurkuluttaja ja samaten myös salmiakin... Hups, söin ne jo! Kiitos Jenna, Mari, Noora ja Ida <3

Suojelusenkeli matkalle. Kiitos Anne <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti